Відбір екологічно безпечних територій для розміщення спортивих парків шляхом використання екологічного територіального картографування шумового забруднення

Основний зміст сторінки статті

Олег Циганенко
Ярослав Першегуба
Наталія Склярова
Людмила Оксамитна

Анотація

Резюме. Шумове забруднення спортивних парків становить значну проблему як для  здоров’я, так і працездатності спортсменів, яку необхідно вирішувати. Мета. Розробити методологічні підходи до відбору еклогічно безпечних за показниками шумового забруднення територій для розташування на них спортивних парків. Методи. Аналіз наукової, науково-методичної літератури, узагальнення, синтез, абстрагування, формалізація. Результати. Було виконано системний аналіз наукової, науково-методичної літератури та інших джерел інформації, що стосуються відбору екологічно безпечних територій за показниками шумового забруднення для розміщення на них спортивних парків. За отриманими результатами було зроблено висновки, що відбір екологічно безпечних територій для розташування спортивних парків за показниками шумового забруднення бажано проводити за межами великих міст-мегаполісів із використанням екологічних карт шумового забруднення територій та з засто-суванням для їх створення ГІС-технологій.


Ключові слова: спортсмени, спортивні парки, шумове забруднення територій, екологічно безпечні території, екологічне картографування територій, ГІС-технології.

Блок інформації про статтю

Номер
Розділ
Статті