Компьютеризованная информационная технология оценки и коррекции оздоровительного питания лиц, занимающихся фитнесом
Основний зміст сторінки статті
Анотація
Розроблено комп’ютеризовану інформаційну технологію оцінки та корекції оздоровчого харчування осіб, які займаються фітнесом. Для роботи інформаційної технології обрано комп’ютерну програму «Олімп», яка дозволяє проводити оцінку харчування осіб, які займаються фітнесом, стану їхнього харчового статусу, визначення рівня фізичного розвитку, їхньої загальної фізичної працездатності та ступеня позитивної мотивації до правильного харчування. Програма дає можливість проведення оцінки та корекції оздоровчого (функціонального) харчування осіб, які займаються фітнесом, та оцінки ефективності корекції з урахуванням стану харчового статусу, загальної фізичної працездатності та рівня фізичного розвитку. Для використання на практиці комп’ютеризованої інформаційної технології розроблено вхідну документацію: анкети для оцінки харчування осіб, які займаються фітнесом, їхнього харчового статусу та ступеня позитивної мотивації до правильного харчування. Придатність комп’ютерної програми «Олімп» та якість розробленої вхідної документації перевірено в експерименті і визнано достатньою.
Блок інформації про статтю
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Журнал практикує політику негайного відкритого доступу до опублікованого змісту, підтримуючи принципи вільного поширення наукової інформації та глобального обміну знаннями задля загального суспільного прогресу.
Редакційна колегія дотримується рекомендацій The Committee on Publication Ethics (COPE) з питань этики наукових публікацій.
ОБОВ'ЯЗКОВЕ ПОСИЛАННЯ НА АВТОРІВ ПРИ КОПІЮВАННІ ЧИ ЦИТУВАННІ МАТЕРІАЛУ НАУКОВИХ СТАТЕЙ
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).
Посилання
A. Copyright certificate 36430. A computer program evaluation and correction of nutrition of athletes "Olympus" / [E. K. Kirilenko, S. Fus, O. Tsyganenko and others] — 1 3640, registration date 06.01.2011.
Adams P. A. Medical and sanitary food / P. A. Adams. — M.: ECMO, 2003. — 320.
Bain A. M. Modern information technologies of decision support systems: Training. benefits / A. Bain. — M.: Forum, 2009. — 321 p.
Baskakov A. J. The methodology of scientific research / A. J. Baskakov, N. V. Tulenkov. — K.: AIDP, 2004. — 215 p.
Vorobiev V. I. Organization of health and clinical nutrition / V. I. Vorobiev. — Moscow: Meditsina, 2002. — 450 p.
Vysotskaja E. V. Health food recipes / E. V. Vysotskaja. — Moscow: The modern writer, 2008. — 830 p.
Food hygiene nutritsiolohiyi the basics: Tutorial / [ed. V. I. Tsypriyana]. — Kyiv: Medicine, 2007. — Vol. 1. — 528 p.
Gurvich M. M. Therapeutic recreation and food. A comprehensive guide / M. M. Gurvich. — M.: Eksmo, 2009. — 850 p.
Diprouz D. Motivation / D. Diprouz. — Moscow: Eksmo, 2008. — 256 p.
Doronin A. F. Funktsionalnoe food / A. F. Doronin. — Moscow: Grant, 2002. — 295 p.
Kruchanytsya M. I. Fundamentals of Healthy Nutrition: Teach. manuals. to teach students. bookmark. phys. Education and Sports / M. I. Kruchanytsya, S. Î. Muhailovych, N. V. Rozumyk. — Uzhgorod: Type of W. Podolyaka, 2004. — 216 p.
Likhoded V. S. Fitness Nutrition: Teach. manuals. Optional for the students. Physical Education / V. S. Likhoded, O. Vladymirova, V. Doroshenko. — Zaporissa: Publishing Students, 2006. — 236 p.
Metodicheskie basis rationalization in the supply of physical culture and sports: Ouch. — Method. book / [V. V. Belousov, N. Aliferov, A. F. Alenka and others]. — Saint.-Petersburg: St. Petersburg Olympus, 2003. — 168 p.
Guidelines for health (functional) food, 1 324.04. — MSF/02 in the "Unified Register of the Russian program" Healthy diet — the health of the nation. — Novosibirsk: Siberian Federal Health Center (functional) food, 2009. — 75 p.
Guidelines Health Ministry, 1 6580-Sun Monitoring of nutritional status, using modern techniques and stimulation nutrimetaboliki diet with internal abnormalities. — Moscow: Russian Ministry of Health, 2006. — 84 p.
Healthy nutrition with nutritional diseases. Information System situation analysis of nutrition (NLIS) [electronic resource] // Mode of access: www.who.int / nutrition/nlis. html.
Power athletes: Guidelines for professional work with the physically trained men / [Ed. Christine A. Rosenbloom]. — Kiev: Olympic literature, 2006. — S. 186—193.
Statistical data on morbidity. WHO Statistical Information System to analyze the state of health [electronic resource] // Mode of access: www.whoinresearchru.html.
Sedletskii Y. Modern methods of treating obesity. Guidance for doctors / Y. I. Sedletskii. — Saint-Petersburg: St. Petersburg Albee, 2007. — 416 p.
Socio-educational training motivation for healthy lifestyle and prevent HIV / AIDS / [S. V. Strashko, P. A. Zhyvotovska, M. T. Khyzhnyak and others]. — Series: Innovative technology and reform of educational content. — Kiev: Education of Ukraine, 2009. — 280 p.
Tutelyan V. A. The scientific basis of healthy eating / [V. A. Tutelyan, A. Vyalkov, A. N. Razumov and others]. — Moscow: Panorama, 2010. — 536 p.
Functional foods / [ed. V. I. Teplov]. — M.: A-Prior, 2008. — 240 p.
Tsyganenko O. Fitness (functional) food and functional food, the prospects of their use in the practice of physical education / O. Tsyhanenko, L. Putro, N. M. Sklyarov and others // Theory and Methods of Physical Education and Sport. — 2009. — 1 4. — S. 79—84.
Tsyganenko O. I. The development of computer information technology, "Analysis of power athletes" / O. I. Tsyganenko, N.Y. Yaschur, N. A. Sklyarova and others // Science in Olympic sports. — 2010. — N 1. — P. 87—92.
Tsyganenko O. I. The concept of health (functional) food in the fitness / O. I. Tsyganenko // Pedagog3ka, psiholog3ya is the medical-problems of b3olog3chn3 f3zichnogo vihovannya i sport. — 2011. — N 5. — S. 107—110.
Tsyganenko O. I. Conceptual approaches to the use of health (functional) food in the fitness / O. I. Tsyganenko, N. A. Sklyarova, L. F. Oksamytnaya, N. Y. Yaschur // Sports Medicine. — 2011. — N 1/2. — P. 96—99.
Shenderov B. A. Functional food and its role in the prevention of metabolic syndrome / B. A. Shenderov. — Moscow: New Delhi, 2008. — 319 p.