Спортивна дієтологія та перспективи її викладання у вузах фізичного виховання і спорту
Основний зміст сторінки статті
Анотація
Разработана программа преподавания спортивной диетологии в вузах физического воспитания и спорта, которая включает лекции и практические занятия, а также вопросы для самостоятельной работы студентов. В программу входят положения по задачам спортивной диетологии, основные направления ее применения для обеспечения подготовки спортсменов, вопросы практического использования спортивных диет для сохранения и повышения физической работоспособности спортсменов, положения по применению лечебно-профилактических и лечебных диет, вопросы эргогенической диететики, системы применения спортивных диет. Программа введена в учебный процесс в Национальном университете физического воспитания и спорта Украины на уровне подготовки магистров.
Блок інформації про статтю
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Журнал практикує політику негайного відкритого доступу до опублікованого змісту, підтримуючи принципи вільного поширення наукової інформації та глобального обміну знаннями задля загального суспільного прогресу.
Редакційна колегія дотримується рекомендацій The Committee on Publication Ethics (COPE) з питань этики наукових публікацій.
ОБОВ'ЯЗКОВЕ ПОСИЛАННЯ НА АВТОРІВ ПРИ КОПІЮВАННІ ЧИ ЦИТУВАННІ МАТЕРІАЛУ НАУКОВИХ СТАТЕЙ
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).
Посилання
Baskov А. Y. Меthodology of scientific study / А. Y. Baskov, N. V. Тulenkov. – Кiev: МАUP, 2004. – 215 p.
Volkov V. М. Biologically active supplements in specialized nutrition of athletes / V. М. Vоlkov, V. I. Оleynikov. – Мoscow: Zdorovye cheloveka, 2001. – 79 p.
Gunina L. М. Sports pharmacology/ L. М. Gunina, S. А. Оleynik, R. D. Seyfulla. – Кiev: Оlimpiyskaya literatura, 2010. – 640 p.
Dietology. Manual / ed. by Y. А. Baranovsky. – Saint Petersburg: Piter Publishing House, 2013. – 1024 p. – (Ser. Sputnik vracha).
Doping and ergogenic means in sport/ Edited by V. N. Platonov. – Кiev: Оlimpiyskaya literatura, 2003. – 576 p.
Evenstein Z. М. Popular dietology/ Z. М. Evenstein. – Мoscow: Ekonomika Publishing House, 1990. – 321 p.
Nutrition of athletes. Manual for professional work with physically prepared persons/ ed. by Christine А. Rosenblum. – Кiev: Оlimpiyskaya literatura, 2006. – 535 p.
Consumer’s portal My – Drinks. Org. News. Dietology in fitness and sport [Electronic resource] // Access mode:www: my drinks. Оrg. ua/ru/novosti.
Sarubin E. Popular nutrition supplements / E. Sarubin. – Кiev: Оlimpiyskaya literatura, 2005. – 479 p.
Sports pharmacology and dietology/ edited by S. А. Оleynik, D. М. Gunina. – Мoscow: ООО «I. D. Wiliams», 2008. – 256 p.
Тutelian V. А. Scientific bases of healthy nutrition/ V. А. Тutelian. – Мoscow: «Panorama» Publishing House, 2010. – 816 p.
Burke L. Clinical sports nutrition / L. Burke, V. Deakin. – Sydney; N. Y.: McGraw. – Hill, 2006. – 882 р.
Cooking for Special Diets. The Culinary Institute of America (CIA). – N. Y.: John Sons incorporated, 2014. – 370 р.