Оценка фактического питания женщин, занимающихся фитнесом, с использованием компьютерной программы «Олимп»
Основний зміст сторінки статті
Анотація
Проведено оцінку фактичного харчування жінок, що займаються фітнесом, з використанням анкетно-опитувального методу із застосуванням спеціалізованої інформаційної комп’ютеризованої технології оцінки і корекції харчування осіб, які займаються спортом і фізичною культурою, з комп’ютерною програмою «Олімп». Відмічено підвищений вміст у харчових раціонах жінок, що займаються фітнесом, жирів тваринного походження та холестерину. Дано рекомендації до корекції харчових раціонів шляхом зниження в них кількості тваринних жирів і холестерину до величин рекомендованих норм харчування.
Блок інформації про статтю
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Журнал практикує політику негайного відкритого доступу до опублікованого змісту, підтримуючи принципи вільного поширення наукової інформації та глобального обміну знаннями задля загального суспільного прогресу.
Редакційна колегія дотримується рекомендацій The Committee on Publication Ethics (COPE) з питань этики наукових публікацій.
ОБОВ'ЯЗКОВЕ ПОСИЛАННЯ НА АВТОРІВ ПРИ КОПІЮВАННІ ЧИ ЦИТУВАННІ МАТЕРІАЛУ НАУКОВИХ СТАТЕЙ
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).
Посилання
Food hygiene with the basics of nutrytionlogy: Textbook / ed. V. I. Tsypriyana. — Kiev: Medicine, 2007. — Vol. 1. — 528 p.
Denisova L. V. Measurements and statistical methods in physical education and sport: Textbook-manual for High Schools / L. V. Denisova, I. V. Khmelnitskaya, L. A. Kharchenko. — Kiev: Olymp. lit., 2008. — 127 p.
Athletes nutrition: a guide / ed. Christine A. Rosenbloom. — Kiev: Olymp. lit., 2005. — 536 p.
Pitenko S. L. Feeding habits of female involved in fitness, taking into account body composition / S. L. Pitenko // Sports Medicine. — 2009. — N 1—2. — P. 114—117.
Development of information computer technology, “analysis of athletes nutrition” / O. Tsyganenko, N. Yacshoor, N. Sklyarova, S. Fus // Science in Olympic sports. — 2010. — N 1—2. — P. 87—92.
Rudenko S. D. Medical control in fitness: monograph / S. D. Rudenko. — Moscow: Soviet Sport, 2009. — 192 p.
Howley Edward T. Health Fitness / Edward T. Howley. — Kiev: Olymp. lit., 2000. — 368 p.